tab

Monday, 19 October 2015

NUTRIWHITE SHAKLEE BEBAS DARI BAHAN KIMIA

Assalamualaikum :)

Before ni asyik cakap pasal supplement je kan. Tapi sebenarnya, selain supplement Shaklee juga ada mengeluarkan produk penjagaan kulit, produk penjagaan rambut dan juga produk pencucian.
Hari ni nak cerita pasal skincare Shaklee. Nanti next entry nida cerita pasal produk penjagaan rambut pula ye.

Skincare Shaklee ni ada dua tau, satu NUTRIWHITE satu lagi ENFUSELLE. NUTRIWHITE sesuai digunakan oleh mereka yang kulit normal. ENFUSELLE pula untuk mereka yang ada masalah kulit berminyak atau kulit kering.

Skincare Shaklee ni adalah natural. Tak ada bahan kimia, tak ada paraben, tak ada mercury. Kandungannya memang terdiri daripada tumbuhan. So tak perlu risau lagi.
Meh kita berkenalan dengan NUTRIWHITE dulu.

NUTRIWHITE ACTION MAKE UP REMOVER
  • menjadikan kulit licin, lembut dan berseri
  • tunas pokok bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • aloe vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • lembut, tidak berminyak, dan menjadikan kulit kelihatan berseri


NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel mati dan menegangkan.
  • Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Menjadikan kulit lembut dan segar


NUTRIWHITE SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER (toner)
  • Mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan menegangkan kulit.
  • Mencerahkan kulit.
  • Melembapkan kulit.


NUTRIWHITE DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE
  • Mencerah dan menegangkan kulit.
  • Mengimbangkan pigmen
  • Melembutkan kulit dan mengurangkan tompok tompok hitam.
  • Mencegah kerosakan daripada cahaya matahari.
  • Vitamin c aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah.
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit.


NUTRIWHITE SPOT WHITENING TREATMENT
  • Memperbaiki kerosakan kulit akibat sinaran matahari.
  • Memperbaiki kesan kesan jeragat.
  • Mencerahkan.
  • Menghilangkan radang kulit.
  • Menjadikan kulit lebih halus.


NUTRIWHITE DAYTIME WHITENING LOTION
  • Mencegah kerosakan kulit.
  • Menghilangkan radang kulit.
  • Membina daya ketahanan kulit daripada kerosakan akibat persekitaran.
  • Melembapkan kulit.


NUTRIWHITE OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan dan melembapkan kulit secara mendalam.
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit.
  • Mengurangkan tompok hitam
  • Mengembalikan keserian wajah.
  • Menjadikan kulit gebu, halus, cerah dan berseri.



Sunday, 18 October 2015

CARA CARA MENYEDIAKAN MASKER SHAKLEE

Assalamualaikum :)

Ada penggemar masker tak kat sini? Biasa you all guna masker apa ye?

Tahu tak yang produk Shaklee tu pun boleh buat masker hihi. Dalam pada you all dok consume tu, rupa rupanya boleh buat masker sekali. Jimat kan. 2 in 1.

Nak nida share cara cara buat masker dari supplement Shaklee? Jom! ;)

Oh ye sebelum tu kenalah tahu dulu supplement mana yang boleh dibuat masker kan. Pilihan untuk masker sudah tentulah
  • ESP
  • VIT C
  • VIT E
  • ALFALFA
------------------------------------------------------------------------------
CARA CARA MENYEDIAKAN MASKER

Sebenarnya cara cara nak menyediakan masker ni simple je. Ambil mana mana pilihan supplement yang anda suka, campurkan sedikit air dan gaul sehingga sebati. Tadaa siap! Haha.

OK now nida share secara details macam mana nida sediakan masker ni. 

Firstly, nida akan rendamkan alfalfa dan vitamin c dalam sedikit air. Sebabnya nak bagi lembut dulu then senang nak hancurkan. Vitamin c biasanya guna separuh je. Separuh lagi simpan untuk next day. Dalam 15-30 minit macam tu, nida akan mula hancurkan alfalfa dan vit c tu.

Kemudian, masukkan sedikit ESP. ESP ni boleh letak ikut kesesuain keh. Boleh agak agak sendiri la nak taruk banyak mana kan :p

Then guntingkan hujung vit e, kemudian perah vit e tu ke dalam gabungan ESP + ALFALFA + VIT C tadi. Kacau sehingga sebati semuanya. Then siap untuk diguna.

-----------------------------------------------------------------------------
Memang senang sangat sangat nak buat masker ni. If taknak gabungkan semua pun tak apa. Ni antara masker yang you all boleh amalkan.

ESP + YOGURT
ESP + ALFALFA
ESP + VIT C
ESP + VIT E
ESP + ALFALFA + VIT C
ESP + ALFALFA + VIT C + VIT E
VIT C + ALFALFA

masker ESP + VIT C

tadaa. masker dulu yuk ;)

Selamat mencuba !







APA ITU HEALING CRISIS?

Assalamualaikum :)

Pernah dengar healing crisis atau dalam bahasa melayunya krisis pemulihan? Kalau tak pernah dengar jom nida cerita apa itu HEALING CRISIS :)


Healing crisis sering terjadi dalam satu jangka masa penyesuaian apabila seseorang itu mula mengambil supplement dietary. Simptom simptom ini kita nampak macam penyakit tapi sebenarnya bukan.

Healing crisis ni adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat akibat tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan oleh supplement secara mengejut, maka healing crisis berlaku.

Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit penyakit yang pernah kita lalui akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi selama beberapa. Namun, harus diigat, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang banyak terkumpul di dalam badan dalam jangkamasa yang lama. Sebagai contoh, sisa sisa makanan berkimia, lemak, stress, diet tidak seimbang, kurang tidur, pengambilan antibiotik dan pengambilan ubat ubatan. Supplement dietary membantu mempertingkatkan sistem imun, kebolehan detoksfikasi serta pengawalan organ.

Pada waktu detokfikasi ini, simptom simptom berikut mungkin dialami.

  • PENING
  • LESU
  • SAKIT KEPALA
  • KETIDAKHADAMAN
  • KEMBUNG PERUT
  • LAPAR
  • CIRIT BIRIT
  • KAHAK BERLEBIHAN
  • KENCING YANG KERUH
  • BERASA HANGAT
  • BERPELUH

Tak semua individu merasai simptom ini kerana penerimaan badan individu itu adalah berbeza.

Apa yang patut anda buat jika mengalami healing crisis ini? Nasihat saya, BANYAKKAN MEMINUM AIR PUTIH,  REHAT SECUKUPNYA dan BANYAKKAN PENGAMBILAN SAYURAN DAN BUAHAN.

Jangan risau dengan healing crisis kerana anda sedang menuju fasa pemulihan ;)



 Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee hubungi 012-2329070 (Nida)

FB : Nida AB
FB Page : Shaklee4ALL
Instagram : @shakleebynida
Emel : nidaab92@gmail.com



Friday, 16 October 2015

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE

Assalamualaikum :)

Saya cuba, saya rasai perubahannya, saya share kepada anda. Sebab tu saya yakin untuk share kepada anda kerana saya sendiri telah rasai perubahannya. :)

Sepanjang mengamalkan SET KECANTIKAN SHAKLEE ni, banyak perubahan yang telah berlaku. Antaranya

  • JERAWAT JARANG TUMBUH
  • JERAWAT CEPAT KECUT
  • PARUT CEPAT PUDAR
  • KULIT MAKIN CERAH
  • KULIT SENTIASA LEMBAP

Antara supplement yang saya amalkan untuk kecantikan ialah

  • ESP
  • VITAMIN C
  • VITAMIN E
  • ALFALFA COMPLEX
  • VITALEA

Alhamdulillah memang sangat sangat berkesan untuk atasi masalah kulit dan masalah kesihatan yang lain. Syaratnya wajib berdisiplin! Konsisten setiap hari dan rajin rajinkan diri untuk minum air masak 3 liter sehari ;)


testimoni diri sendiri ;)

Jom kita tengok testimoni testimoni mereka yang juga sudah berjaya dengan SET KECANTIKAN SHAKLEE
















Berminat untuk menjadi salah seorang Shaklee Independent Distributor? Jom mendaftar sekarang.

Your trusted SID,
Nida AB

No tel : 012-2329070
FB : Nida AB
FB page : Shaklee4ALL
Instagram : @shakleebynida


Thursday, 15 October 2015

1001 KHASIAT ESP

Assalamualaikum :)

My favourite item, ESP <3



Ramai yang sukakan ESP kan? Yeay nida pun suka ESP juga tau. Selain bagus untuk kulit, ESP juga bagus untuk maintain berat badan. So sesuailah untuk orang yang nak berdiet tu hihi.

Jom nida share apa agi kebaikan ESP selain untuk kulit dan kurus.

  • MENGATASI MASALAH GASTRIK
  • MENGATASI MASALAH SEMBELIT
  • MEMBERI TENAGA
  • MEMEKATKAN SUSU BADAN
  • MENINGKATKAN KESUBURAN
  • MENGUATKAN RAHIM
  • MENGURANGKAN SENGGUGUT

Jom kita tengok testimoni ESP yang telah di share oleh mereka di luar sana :)


















Wednesday, 14 October 2015

Bagaimana Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee?

Assalamualaikum :)

Anda sukakan produk Shaklee? High five sikit ! Saya pun sukakan Shaklee juga. Bukan setakat suka, dah jatuh cinta tau hehe.

Anda berminat untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee? Ada dua cara bagaimana nak mendaftar sebagai ahli. Jom saya tunjukkan :)

-----------------------------------------------------------------------------------

CARA PERTAMA

Cara pertama untuk mendaftar sebagai ahli ialah dengan membayar keahlian sebanyak RM 80. Hanya perlu membayar RM 80 seumur hidup dan anda sah menjadi ahli Shaklee. Senang bukan ;)

CARA KEDUA

Cara kedua ialah dengan mendaftar secara FREE MEMBERSHIP. Waaaah free? Macam menarik je. Memang menarik pun ! :)

Caranya ialah dengan membuat pembelian mana mana produk Shaklee yang anda suka sebanyak RM700++. Dengan ini, anda telah sah menjadi ahli Shaklee tanpa perlu membuat pembayaran sebanyak RM80.

Satu lagi yang perlu anda tahu, get ready untuk check account bank anda kerana bonus akan dikreditkan terus ke dalam akaun anda. Yeay!

-----------------------------------------------------------------------------------

Senang je rupanya untuk mendaftar sebagai ahli ni kan. Antara benefits yang anda perolehi bila mendaftar sebagai ahli ialah:


  • Dapat membuat pembelian dengan harga diskaun sehingga 30%
  • Dapat menikmati harga promosi khas untuk ahli sahaja
  • Dapat kumpul points daripada setiap pembelian
  • Dapat cash bonus setiap bulan
Berminat untuk menjadi ahli dan nikmati semua kelebihan yang disediakan? Jom mendaftar sebagai ahli sekarang!



Nida,
Your trusted SID
012-2329070

FB page : Shaklee4ALL
Instagram : @shakleebynida









Tuesday, 13 October 2015

KENAPA SAYA MEMILIH SHAKLEE?

Kenapa saya memilih Shaklee?

Sebenarnya sebelum ni saya tak pernah dengar pun nama Shaklee ni tau hihi. First time dengar tahun lepas la (2014) masa mula mula upline saya (Siti Norshuhaida Fozee) bagitahu dalam group whatsapp geng geng sekolah menengah yang beliau nak join Shaklee hehe. Then dari situlah saya mula tahu kewujudan Shaklee ni.

Kenapa saya memilih Shaklee?

Saya join ahli pada mulanya saya nak cari duit poket. Maklumlah student kan. Banyak duit yang nak kena pakai. Duit biasiswa supposedly cukup je tapi banyak tuntutan lain yang memerlukan duit. That’s why saya teringin untuk cari duit lebih. Then saya mula survey2 tentang bisnes Shaklee ni kat Aida. Rupa-rupanya senang sangat untuk memulakan bisnes ni! Tak perlu keluarkan modal pun. Cuma bayar yuran pendaftaran sebanyak RM75 untuk seumur hidup.

Kenapa saya memilih Shaklee?

Selepas saya menjadi ahli, saya kemudiannya diserap ke dalam group khas yang direka khusus untuk ahli. Dari situ kami diberi pelbagai tips dan cara cara untuk berbisnes. Dengan dorongan dari mentor dan kawan kawan bisnes yang lain, memang bersemangat untuk buat bisnes ni! They always support me dan berikan kata kata semangat. Haa lagi la semangat membara bara.

Kenapa saya memilih Shaklee?

Banyak sebab kenapa saya memilih Shaklee. Paling saya concern waktu awal penglibatan saya ialah tentang modal yang diperlukan untuk berbisnes. Saya memang takut untuk mengeluarkan modal yang besar takut nanti tiba tiba burn ke apa ke hahaha. Lagipun waktu tu memang saya tersepit tak ada duit. Duit yang ada pun cukup cukup makan je. Sebab sebab ni lah yang menjadikan saya tertarik dengan Shaklee.



  • Pendaftaran hanya RM 75 untuk seumur hidup
  • Tiada modal besar diperlukan untuk menjadi ahli
  • Tidak perlu menyimpan stok
  • Berpeluang menjana income 4,5 mahupun 6 angka sebulan
Oh ya ada lagi tawaran hebat yang Shaklee offer! Antaranya

  • Car bonus
  • Trip dalam dan luar negara
Tak sabar untuk score car bonus yang Shaklee tawarkan. Swift merah tetap menjadi idaman kalbu hehe.



Alhamdulillah sekarang makin nampak peluang yang cerah dengan Shaklee. Bonus 4 angka dah merasa. Sekarang nak rasa bonus 5 angka pula. Kalau orang lain boleh, saya pun boleh. Kalau saya boleh, anda juga pasti boleh!

Berminat untuk mendapakan produk Shaklee atau mendaftar sebagai ahli? Hubungi saya di talian 012-2329070 (Nida)






GARLIC UNTUK KULIT CANTIK BEBAS JERAWAT


Ada sesiapa yang suka makan bawang putih tak? Maksud saya bawang putih yang seketul seketul tu. Eh bawang putih elok tau. Orang Korea diorang amalkan bawang putih dalam pemakanan diorang tau. Sebab tu kulit mereka cantik cantik.



Agak agak kita mampu tak untuk makan bawang putih setiap hari dalam kuantiti yang banyak? Kalau saya memang tak mampu lah hehehe.

Jangan risau kerana Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang dipanggil GARLIC. GARLIC dibuat dari bawang putih jenis premium. Kalau nak tahu, bawang putih ini ditanam secara organik di California. Dan susah pastilah tanaman ini bebas dari racun perosak.



A bit more info tentang garlic ni ialah ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba. Ini adalah untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif. Tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif.

Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan spearmint. Ianya mengandungi pelbagai vitamin e untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.

Apa manfaat utama GARLIC?

  • Mengandungi spearmint – meningkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi – garlic merupakan antibiotik yang semulajadi. Ianya selamat untuk penggunaan jangka panjang. Pengambilan garlic mampu meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang penyakit berjangkit seperti selesam, kulat, kuman, virus, dan yis candida.
  • Menghalang alergi – mengelakkan penyakit seperti hidung sensitif, sinus, alergi, asma, selesema, dan hepatitis.
  • Memoderatkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi – garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum, dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan akibat logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan kolesterol – garlic mampu menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung, dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  • Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser (Nitrosamine)
  • Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh. Kadar glukos yang tidak stabil akan menyumbang kepada permasalahan kulit seperti jerawat.

TESTIMONI GARLIC SHAKLEE







Monday, 12 October 2015

ALFALFA COMPLEX : RAJA SEGALA TUMBUHAN



Assalamuaalaikum :)

Alfalfa? Apa itu alfalfa? Siapa yang pernah dengar tentang alfalfa? Alfalfa sebenarnya adalah sejenis tumbuhan tau. Haa ni dia pokok alfalfa.



Alfalfa Shaklee sangat berbeza dari yang lain kerana ia ditanam secara organik. Maksudnya kat sini, alfalfa Shaklee adalah bebas dari pestisid dan herbasid. Baja yang digunakan pun adalah bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.




Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya dua tahun untuk membesar. Akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi! Daun alfalfa yang matang kaya dengan nutrisi. Shaklee memastikan daun  alfalfa hanya dituai apabila mencapai kematangan mutlak. Nampak tak Shaklee amat mementingkan kualiti.

Sebenarnya, daun alfalfa yang matang ni kaya dengan klorofil. Daun daun ini akan dikeringkan dengan cara semulajadi untuk memastikan nutrisi yang ada di dalamnya kekal. Bahagian lain yang tidak penting pula akan dilupuskan.

Daun daun yang telah dikeringkan ini akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini di bawah pengawasan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.



Itu lah serba sedikit fakta tentang allfalfa yang dapat saya share dengan anda. Tunggu next entry untuk maanfaat alfalfa tau! 

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya di talian 012-2329070.

Juga anda boleh mendaftar sebagai ahli untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli ynag tentunya lebih jimat. Pendaftaran ahli hanya RM80 untuk seumur hidup.





Sunday, 11 October 2015

CARA MUDAH ATASI MASALAH JERAWAT

Assalamualaikum :)

Sambungan dari entry sebelum ni tentang jerawat. Yes jerawat. Sejenis penyakit kulit yang agak serius.

Antara supplement Shaklee yang boleh anda amalkan untuk mengatasi masalah jerawat ialah:
- ESP
- VITAMIN C
- VITAMIN E
- ALFALFA COMPLEX
- GARLIC COMPLEX

Dalam entry ni saya akan rungkaikan fungsi setiap satu dari produk di atas.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ESP


ESP atau nama panjangnya ialah Energizing Soy Protein. ESP telah diiktiraf oleh seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ektensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Sebagaimana yang kita maklum, protein amat penting bagi memastikan pertumbuhan rambut, kuku dan kulit yang sihat.

Bagaimana ESP membantu menangani masalah jerawat?

Haa sebenarnya kan, salah satu fungsi protein ni ialah membentuk sel sel kulit yang baru. Maksudnya, sel sel lama yang telah rosak akibat faktor luar akan digantikan dengan sel baru yang lebih sihat dan cantik. Daripada proses ini, masalah kulit seperti jerawat dan parut dapat diatasi.

ESP juga highly recommended tau untuk mereka yang mengalami masalah parut lekuk atau parut berlubang.

VITAMIN C


Vitamin c ni juga antara hot item dalam Shaklee ni. Promo ke tak promo ke mesti orang berebut rebut hehe. Yela kan, harga sebotol memang murah. Lepastu sebotol pula boleh tahan sehingga enam bulan tau :)

Salah satu fungsi vitamin c adalah untuk membentuk kolagen secara semulajadi dalam badan kita. Tahu tak yang kolagen ni memang sedia ada dalam badan kita since kita lahir lagi. Tapi kadar kolagen akan makin menyusut seiring dengan usia kita. That's why semakin meningkat usia kita, semakin banyak kedut atau garisan halus pada kulit kita.

Kolagen juga akan membantu kulit kita untuk sentiasa sihat dan memastikan struktur kulit sentiasa berasa dalam keadaan yang baik. So maksudnya kat sini, dengan adanya kolagen, in sha Allah masalah kulit kita seperti jerawat akan dapat diatasi.

VITAMIN E COMPLEX


Nak rasa awet muda tak? Haa kalau nak rasa awet muda, silalah amalkan sebiji vitamin e setiap hari. Antara khasiat vitamin e untuk kulit ialah
- melambatkan penuaan
-mengurangkan kedut dan garis halus
- memudarkan parut
-mengurangkan jerawat

Oh ya lagi satu, kalau anda sentiasa terdedah kepada aircond setiap hari, better cepat cepat ambik vit e sebagai protection tau. Aircond akan menyebabkan kulit kita jadi kering. So vit e akan mempunyai fungsi untuk mengeluarkan sebum dari kulit yang akan membantu menjaga kelembapan kulit.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk fungsi ALFALFA COMPLEX dan GARLIC COMPLEX pula saya akan kupas pada entry yang berikutnya. Hehe.

Jika anda bermiant untuk dapatkan produk Shaklee bolehlah hubungi saya di talian 012-2329070 (Nida)







Saturday, 10 October 2015

SAY NO TO JERAWAT!

Assalamualaikum :)

Setiap orang pasti mengimpikan kulit yang sihat dan cantik kan. Takmau lah kesan kesan cela dok bertapa kat kulit kaan.

Antara masalah kulit yang biasa terjadi ialah JERAWAT ! JERAWAT ialah musuh utama bagi kulit. Jerawat ni kan kalau anda nak tahu ia adalah penyakit kulit kategori kronik.

Antara punca terjadinya jerawat ialah:

- Stress
- Perubahan hormon
- Pengambilan makanan
- Penggunaan kosmetik
- Pakaian

Dan untuk pengetahuan anda, jerawat ni ada 3 jenis.

1. Jerawat biasa
2. Jerawat serius
3. Jerawat kronik (acne rosacea)

Antara tips untuk mencegah atau mengatasi masalah jerawat ialah pastikan kulit wajah anda sentiasa bersih. Kalau ada mekap kat wajah, make sure untuk tanggalkan dulu mekap tu sebelum tidur. Jangan tidur dengan mekap kerana ia akan menyebabkan pori pori anda tersumbat.

Stress juga merupakan punca terjadinya masalah jerawat. Jadi, amalkan gaya hidup yang sihat dan elakkan stress. Always think positive in your life.

Yang akhir sekali, pastikan anda mengambil supplement untuk mengatasi masalah jerawat. Antara supplement Shaklee yang boleh anda amalkan untuk mengatasi masalah jerawat ialah:

<3 ESP
<3 Vitamin C
<3 Vitamin E
<3 Alfalfa Complex
<3 Garlic Complex



Oh ya pastikan anda minum air masak yang mencukupi. Air masak sangat sangat membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik ;)

Jika berminat untuk mendapatkan SET JERAWAT SHAKLEE ini, bolehlah hubungi saya di talian 012-2329070 (Nida)

Jangan lupa untuk minta diskaun ya :p


CAROTOMAX : ATASI RABUN

Assalamualaikum :)

Waktu kecik kecik dulu teringin betul nak pakai spek. Hahaha. Walhal tak ada masalah mata rabun pun. Biasalah budak budak lagi kan :p

Kawan kawan yang ada masalah rabun ni cakap, tak best pun pakai spek ni. Bila pakai spek lama lama, mulalah terasa pening pening.

Lagi satu, kalau lupa letak spek kat mana, mulalah kena menggagau terpaksa cari hehe.

Kat sini saya nak share dengan anda satu supplement dari Shaklee yang bagus untuk mengatasi masalah rabun iaitu CAROTOMAX.



Apa yang terdapat dalam carotomax? Kalau nak tahu, dalam carotomax mengandungi nutrisi yang berikut:
1) Alpha Carotene 
2) Beta Carotene 
3) Lycopone 
4) Astaxanthin 
5) Lutein 
6) Zeaxanthin 



Cuba tengok gambar kat atas ni. Rasa rasanya mampu tak untuk kita makan kesemuanya? Kalau saya memang tak mampulah hihihi.

Tapi semua ni boleh diambil sekaligus kerana kesemuanya telah diekstrak ke dalam carotomax. Hebat bukan teknologi sekarang :)

Antara maanfaat utama CAROTOMAX untuk mata kita ialah mempertingkatkan penglihatan.

Carotomax ni kan ia menghasilkan ungu visual yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. So ia boleh mempertingkatkan masalah penglihatan seperti:

- rabun malam
- rabun dekat
- mata kering
- kelesuan mata
- katarak
- eye bags
- dark circles

Jika kawan kawan semua mengalami masalah berkaitan mata, pilihlah CAROTOMAX :)

Tapi, semua ni hanyalah salah satu usaha dan ikhtiar kita. Jangan lupa untuk memohon doa daripada Yang Maha Esa. Saya sentiasa doakan yang terbaik untuk anda!

Jangan lupa whatsapp 012-2329070 (Nida)









Thursday, 8 October 2015

PROMO OKTOBER 2015 : OMEGA GUARD, GLA COMPLEX, VIT E COMPLEX

Assalamualaikum wbt :)

Bulan Oktober ni adalah bulan last untuk anda dapatkan 1 botol VITALEA IRON FORMULA secara PERCUMA jika anda mendaftar sebagai ahli. First thing saya nak tekankan tentang vitalea ni adalah, ia sangat bagus untuk mereka yang ada penyakit darah rendah (sebab saya dulu ada penyakit ni).

Alhamdulillah selepas 2 botol amalkan vitalea (kalau tak silap saya ;p) , rasa nak pitam tiba-tiba, rasa pening tiba-tiba semakin berkurang. All thanks to vitalea Shaklee. In sha Allah :)

Untuk bulan Oktober 2015 ni, ada 3 promo tau.
1. OMEGA GUARD
2. GLA COMPLEX
3. VIT E COMPLEX (BUY 1 FREE 1)



Maksudnya bulan ni adalah bulan untuk SLIMMING, KESUBURAN & KECANTIKAN ! Kenapa saya cakap macam tu? Kerana GLA COMPLEX dan VIT E COMPLEX ada dalam set kesuburan untuk lelaki dan perempuan.

Lagi satu, vit e juga terdapat dalam SET KECANTIKAN SHAKLEE. VIT E memang sangat dipercayai untuk membantu masalah PARUT, JERAWAT, JERAGAT dan sebagainya.

Oh ye, OMEGA GUARD pula ada dalam SET SLIMMING. Tahukah anda, selain untuk PERKEMBANGAN MEMORI, OMEGA GUARD juga mampu MEMBAKAR LEMAK di dalam badan kita.

Best betul promo bulan ni. Saya dah grab 2 botol vitamin e. Buy 1 free 1 lah katakan. 1 botol untuk diri sendiri. 1 botol untuk ibu saya hehe.


Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Nida di 012-2329070.




SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalamualaikum :)

Rasa happy sangat sangat bila customer yang consume SET KESUBURAN SHAKLEE bagitahu yang beliau dah PREGNANT ! Allahu :')

Shaklee hanyalah asbab, yang menentukan adalah Allah swt. Tetapi kita sebagai manusia wajiblah berusaha :)

Customer saya ni dah lama kahwin tapi still belum ada rezeki untuk mendapat zuriat. Kemudian terdetik kat hatinya untuk mencuba set kesuburan Shaklee. Beliau mengamalkan GLA COMPLEX dan ALFALFA COMPLEX.

GLA COMPLEX membantu untuk menstabilkan masalah period tidak teratur. Sebab tu lah, jika anda mengalami masalah period tak stabil sebelum kahwin lagi better cepat cepat check doktor. Sebab ia berkaitan dengan masalah kesuburan.

ALFALFA COMPLEX pula jika diamalkan oleh kaum wanita ia membantu untuk merapatkan bahagian intim wanita. Dalam erti kata lain, ianya bertindak sebagai kacip fatimah. Orang lelaki pun sesuai juga untuk mengamalkan alfalfa kerana ia membantu untuk mengeluarkan toksin dari badan.

Untuk para suami pula bolehlah mengamalkan VIT E COMPLEX dan ZINC COMPLEX.

VIT E COMPLEX membantu untuk meningkatkan kuantiti sperma. Lagi satu, vit e ni sebenarnya dipanggil vitamin cinta tau. Ini kerana ia meningkatkan keinginan seksual antara suami isteri.

Jika si isteri mempunyai sejarah keguguran sebelum ni, supplement tambahan yang perlu diambil ialah ESP. ESP berfungsi untuk menguatkan rahim kita bagi mengelakkan berlakunya keguguran.

Saya listkan semula satu satu supplement untuk suami dan isteri :)
1. GLA COMPLEX
2. ALFALFA COMPLEX
3. VIT E COMPLEX
4.ZINC COMPLEX
5. ESP

Set kesuburan ini haruslah diambil secara betul. Untuk sebarang pertanyaan boleh whatsapp nida 012-2329070



BISNES DARI RUMAH DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum :)

Bonus Shaklee dah updated dalam laman web. Alhamdulillah. Tunggu tengah bulan Shaklee akan masukkan dalam akaun pula hehe.

Best kan berbisnes dari rumah ni. Tak perlu hadap jem pagi pagi. Tak perlu stress2. :)

Alhamdulillah. Rasa syukur sangat dipertemukan dengan bisnes Shaklee ni.

Modal saya untuk memulakan bisnes ini dulu hanya RM75. Itu pun untuk bayar pendaftaran ahli. Seumur hidup pula tu hehe. Memang tak perlukan modal yang besar untuk buat stok pun. Bila ada customer nak barang, kita tunggu dia buat payment then boleh terus order kat branch. Mudah kan?

Walaupun kerja dari rumah, income sekarang mencecah RM1000-RM2000. Alhamdulillah syukur kepada Allah :)

Produk Shaklee ni dah ramai yang tahu sebenarnya. So tak ada masalah untuk sharing tentang kebaikan produk kerana ternyata ia memang terkenal dalam kalangan pengguna.

Kalau anda nak mencuba untuk jadi ahli dan memulakan perniagaan dengan modal yang kecil, bolehlah join saya untuk ber-Shaklee sekali.

Untuk sebarang pertanyaan, bolehlah hubungi saya di 012-2329070 (Nida).






Thursday, 29 January 2015

Set Resdung SHAKLEE

Assalamualaikum wbt

Resdung adalah antara penyakit yang sering berlaku dalam kalangan kita rakyat Malaysia. Kalau sebut resdung mesti semua orang tahu. Sebab masalah ni memang common dalam kalangan kita. 

Mungkin disebabkan benda ni terlalu common, maka mereka menganggap perkara ini tidak serius. Padahal penyakit resdung ni kalau dibiarkan ia boleh menyebabkan komlikasi otak. Jangan pandang remeh kerana kadang2 ada yang membawa maut. Nauzubillah. 

Antara kesan yang selalu dialami oleh mereka yang menghidap resdung ialah
kerap bersin
gatal2 hidung
pening kepala pada waktu pagi
cepat letih 
batuk
muka terasa sakit


****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************

Tuesday, 27 January 2015

Vitamin C dan Vitamin E cantikkan kulit

Assalamualaikum wbt. 

Kenal tak apa kat bawah ni? Hehe. Set paling laris untuk kulit cantik! Dan sudah pastilah set kegemaran diriku sendiri hewhew.



Tengok botol pun dah comel. Apatah lagi kalau kita makan kan (haha ada kaitan tak?) 

Diorang dua beradik ni teeeeerrrrsangatlah laris dalam kalangan pencinta kecantikan. Memang tiap2 hari mesti ada orang yang order. 

Dan specialnya vitamin shaklee ni sebabnya dalam satu botol tu bukan terdapat satu khasiat sahaja. Dia boleh jadi multifunction. Dalam pada dok cantik cantik tu, tanpa kita sedar kita jadi makin sihat.

Tapi hari ni nak discuss pasal kebaikan kedua dua vitamin ni untuk kulit kita. Kalau korang ada masalah kulit sebagai contoh jerawat, parut, kulit kusam, kulit kering, jeragat dan yang seangkatan dengannya lah,bolehlah berikhtiar dgn vitamin e dan vitamin c pula.

As we know vitamin c ni salah satu manfaat utamanya adalah untuk membentuk kolagen. Kolagen ni pula penting untuk mencantikkan struktur kulit kita supaya jadi lagi anjal, lagi cerah, lagi sihat.

Pengambilan vitamin c setiap hari juga mampu mencegah jeragat. Wait! What? Yes betul ni. Vitamin c mampu menyekat pembentukan pigmen. And for your information, pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Untuk vitamin e pulak, tak salah kalau nida cakap vitamin e ni vitamin awet muda. Hehe eh kenapa cakap macam tu? Sebabnya vitamin e ni dia bertindak sebagai anti penuaan. Bila kita konsisten dengan pengambilan vitamin e setiap hari, ianya mampu melambatkan proses penuaan kita. Garis garis halus dan kedutan juga makin berkurangan.

Satu lagi khasiat vitamin e ni yang tak boleh dilupakan. Vitamin e membantu memudarkan parut. Kalau jerawat dah tak ada tapi masih tinggal kesan2 parut pun tak best juga hehe. So jom lah kita rawat masalah parut dengan vitamin e ni. Boleh sapu vitamin e dekat parut setiap malam sebelum tidur. Pagi esok bangun baru cuci. Buat secara berterusan in sha Allah parut akan pudar.

In sha Allah entry ini mungkin berguna untuk anda bagi mendapatkan kulit idaman. Tapi haruslah diingat kesan dia mungkin berbeza atas setiap individu. So kalau sebulan dua still tak nampak kesan, jangan stop dulu. Badan anda sedang menyesuaikan diri dengan supplement yang anda ambil.

Kiranya berminat nak dapatkan vitamin c dan vitamin e ataupun produk shaklee yang lain jangan segan2 untuk contact ye.

Number phone dah ada kat bawah tu. Tinggal awak save dan whatsapp je hihihi.

Assalamualaikum.





****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************