tab

Saturday, 20 December 2014

Khasiat Vitamin E Complex Shaklee

Assalamualaikum wbt.

Sedikit info tentang khasiat Vitamin E.

Pengambilan Vitamin E amat penting kepada badan kita kerana ia bertindak sebagai antioksidan. Antioksidan penting kepada badan kita kerana ia mampu meyekat aktiviti radikal bebas. Radikal bebas adalah salah satu punca kenapa terjadinya kanser.

Vitamin E juga penting untuk memperbaiki sel, kulit, otot, saraf, darah dan juga jantung. Ia mengelakkan pembekuan darah dan mengurangkan tekanan darah.

 Bagi pasangan yg telah berkahwin, vitamin e membantu mereka dari segi kesuburan. Vitamin e membantu meningkatkan penghasilan sperma.

Penting juga untuk kita tahu bahawa vitamin e membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka. 

Bagi penggemar kecantikan pula, vitamin e memang menjadi pilihan kerana ia mampu memudarkan parut dan jeragat. Ini kerana, ia membantu proses penggantian sel dalam badan kita.

Okay nampaknya semua dah tahu kan khasiat vitamin e ni. Jadi penting untuk kita memilih vitamin e semulajadi dan bukannya vitamin sintetik. Ini kerana vitamin e semulajadi lebih aktif secara biologi. Ia lebih mudah diserap oleh badan dan kekal lebih lama di dalam badan.

Nak dapatkan vitamin e semulajadi? Sudah tentu Shaklee pilihan yg tepat !!!

Produk Shaklee adalah 100% SEMULAJADI dan SELAMAT!!

Satu botol mengandungi 120 kapsul dan tahan sehingga 4 bulan. So dah JIMAT kan. Tak perlu nak restock setiap bulan. Dan sempena TRIPLE PROMO pada bulan ni lagiiiii lah jimat. Banyak SPECIAL OFFER & FREE GIFT nak bagi kat anda semua.



Berminat untuk dapatkan Vitamin E Shaklee bagi merawat masalah JERAGAT, PARUT dan sebagainya? Atau anda sudah lama berkahwin dan teringin untuk HAMIL? Hubungi saya di 012 2329070. Best consultation untuk anda semua  :)



****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************

Friday, 19 December 2014

Set Cantik Shaklee

Assalamualaikum wbt..

Salam Jumaat. Penghulu segala hari. Salam barakah :)

Untuk entry yg sebelum ni, sy dah bagitahu tentang TRIPLE PROMO iaitu SR Vitamin C, Vitamin E Complex, dan Collagen Powder. So, untuk entry kali ini, jom kita berkenalan pulak dengan anak sulung 3 beradik ni :) (memandai je bagi title anak sulung kuikuikui)


Sustained Release Vitamin C

Firstly, jom kita berkenal kenalan dgn SR Vitamin C dulu. Kenapa depan nama vitamin c ni ada Sustained Release? Apa maksud sustained release ni? Apabila kita makan vitamin c ni, ia akan dilepaskan secara berperingkat ke dalam tubuh kita. Ini menjamin kita utk mendapatkan sumber vitamin c yang mencukupi sepanjang hari. 

Perlu ke ambil vitamin c setiap hari? Jawapannya, PERLU. Ini kerana, badan kita tidak menghasilkan vitamin c. Vitamin C boleh didapati di dalam buah-buahan citrus seperti buah oren. Satu tablet SR Vita-C menyamai khasiat di dalam 7 biij setengah oren. So, kalau tak suka makan oren or tak sempat nak makan 7 biji setengah oren dalam masa satu hari, ambil sebiji SR Vita-C sudah memadai. 

Kenapa pentingnya vitamin c kepada kita?

Bagi mereka yang mementingkan KESIHATAN dan KECANTIKAN kulit, pengambilan vitamin c membantu pembentukan kolagen secara semulajadi. Kolagen penting kepada badan kita kerana ia membantu penstrukturan kulit. Kehadiran kolagen juga akan membantu pembentukan kulit, tulang, dan otot yg sihat.

Vitamin C juga bertindak sebagai agen pencerah semulajadi. Untuk makluman anda, pengambilan vitamin c secara konsisten akan membantu anda untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah. Ia juga akan menyekat pembentukan pigmentasi. Hasilnya, tona kulit lebih sekata dan tiada lagi masalah jeragat kerana pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Tahu tak, kekurangan vitamin c adalah punca berlakunya pendarahan pada gusi, lebam pada kulit, kulit kering, ruam, dan kulit kasar. Vitamin c membantu untuk memperbaiki simptom pendarahan dan juga masalah2 yg berkaitan. Ia juga mempercepatkan proses utk pulih dari kecedaraan.

Bila konsisten dengan vitamin c, in sha Allah masalah demam, selesema, resdung dan sebagainya akan hilang. Ini kerana vitamin c membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Vitamin C membina sel darah merah yg sihat utk penyerapan zat besi yg lebih baik. Bila zat besi dapat diserap dgn baik maka badan pun sihat. 

Rasa-rasa penting tak Vitamin C kepada kita? Sangat penting untuk memastikan kehidupan yang sihat. Macam mana nak dapatkan Vitamin C ni? Boleh hubungi saya utk order. Sudah tentu harga ISTIMEWA akan diberikan khas untuk pelanggan yang terawal :)


*****************************************************************************
*****************************************************************************
Nida                                                                                                              
Your Trusted SID                                            
012-2329070                                                    
ID : 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida
*****************************************************************************
*****************************************************************************











Year End Sale (YES !)

Assalamualaikum wbt...

Apa khabar semua? Harap2 sihat lah semuanya ye. Sekarang ni musim banjir kan? Bagi yg duk kat area pantai timur tu minta berhati hati lah. Kampung sy pun banjir jugak sekarang ni. Kami di sini sentiasa doakan keselamatan anda semua :)

Okay...Pejam celik pejam celik hari ni dah 19 December ye. Maksudnya ada lagi lebih kurang 12 hari nak melangkah ke tahun baru. Tahun 2015. Apa yg bestnya kalau akhir tahun ni? Of course lah best sebab banyak YEAR END SALE !!! Siapa yg tak suka year end sale ni ataupun nama pendeknya YES. Semua orang suka kan? Saya pun suka. Hihi. Mana tak sukanya, banyak promosi, boleh beli barang dengan harga jimat. Selalunya waktu2 macam ni lah pakat g borong baju baru, seluar baru, kasut baru. Hihihi.

TAPI, bukan setakat baju, seluar, kasut dan barang2 seangkatannya saja yg ada YES. SHAKLEE pun ada YES tau! Gempak gitu. Dan YES untuk kali ni tersangatlah hebat! Kenapa sy cakap macam tu? Sebabnya ada TRIPLE PROMO! Tak pernah dalam sejarah Shaklee buat TRIPLE PROMO tau. hihi. Andddddd ada lagi. Yang bestnya, promo ni adalah promo SET KECANTIKAN! Macam tahu2 je kan memang kita ni suka yg cantik2 hihihi. Kalau pandai cuba teka promo apa bulan ni? :D


TRIPLE PROMO:



1. Sustained Release Vitamin C
2. Vitamin E Complex
3. Shaklee Collagen Powder

Nampak tak kat situ? Shaklee ni saje je tau nak bagi kita lawa2. I like :)
Okaylah setakat ni je. Untuk next entry sy akan jelaskan apa fungsi setiap produk ni. :)

*****************************************************************************
*****************************************************************************
Nida                                                                                                                
Your Trusted SID                                              
012-2329070                                                      
ID : 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida
*****************************************************************************
*****************************************************************************